Plaattaart met venkel en blauwaderkaas

Plaattaart-met-venkel-blauwaderkaas-en-amandel-1

Heb je soms ook even geen idee wat je met die venkel in je groentela aan moet? Venkel blijft een beetje lastig als je om onbegrijpelijke redenen ervoor hebt gekozen om niet deze verrukkelijke venkelsoep te maken. Voor alle andere toepassingen met venkel is een mandoline (groenteschaaf, geen kleine gitaar) wel een geschenk uit de hemel. Zo kun je venkel verwerken in salades, door de pasta of maak deze heerlijke plaattaart met venkel.

Plaattaart met venkel, blauwaderkaas en amandel

• 6 plakjes bladerdeeg
• 100g crème fraîche
• 2 venkelknollen
• 150 blauwaderkaas (bijv Castello)
• 50g geschaafde amandelen
• peper en zout

Maak de venkel schoon (halveren, nog eens halveren en de harde kern eruit). Haal de kwarten door de mandoline of snijd er met een scherp mes dunne plakken van. Stoof de venkel in heel weinig vocht met wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, leg ze in een rechthoek (2×3), duw de randjes aan elkaar en vouw de buitenste randen een beetje om. Verdeel de crème fraîche over de bodem en bestrooi met wat verse peper. Verdeel de venkel hierover en bestrooi met stukjes blauwe kaas en geschaafde amandel. Bak in een voorverwarmde oven van 220 graden ongeveer 20 minuten.

Vegetarisch recept
Voor 3 tot 4 personen
Bereidingstijd ongeveer 35 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: