Pasteitjes met champignonragout

pasteitjes champinonragout

In Limburg begint kerst al op 24 december. Traditioneel gaat iedereen dan (die ene keer per jaar) naar de kerk voor de letterlijke kerstmis. Naar de kerk gaan we al jaren niet meer, maar een andere traditie hebben we er wel ingehouden. Na de mis aten we altijd een pasteitje met champignonragout. Helemaal met de tijd meegegaan, maken we dit gerecht nu plantaardig en het smaakt echt precies zo lekker als vroeger.

Pasteitjes met champignonragout

  • 1 kilo witte champignons
  • 1 kleine prei
  • 60g kokosboter
  • 70g bloem
  • evt. ongezoete sojamelk
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • evt. bouillonpoeder
  • tijm naar smaak
  • 8 pasteitjes

Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten en laat deze in een klein bodempje water garen in een pan met de deksel erop. Je hebt het vocht nodig voor de champignonragout. Smelt de boter in een pannetje en laat de bloem hier minstens enkele minuten al roerend in garen. Leng de kleverige bol die je krijgt nu geleidelijk en al roerende aan met het vocht van de champignons. Bereik je niet de gewenste dikte met het champignonvocht, leng de ragout dan verder aan met ongezoete sojamelk.

Heb je een lekker dikke ragout? Breng deze dan op smaak met wat zout, zwarte peper, eventueel wat bouillonpoeder en tijm naar smaak. Voeg nu de champignons en de prei toe en laat de ragout nog eventjes doorgaren. Stop de pasteitjes in de oven en vul ze met ragout.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: