Pasta all’aglio olio e peperoncino

Pasta-all'aglio-olio-e-peperoncino

Zo vlak voor de feestdagen houden we het eenvoudig met de Italiaanse cucina povera: koken met niet al te veel ingrediënten, maar wel authentiek, smaakvol en puur. Deze pasta all’aglio olio e peperoncino at ik eens op een Praags terras. Heerlijk om dat zomerse gevoel weer even te voelen met deze Italiaanse klassieker.

Pasta all’aglio olio e peperoncino

• 250g Italiaanse pasta naar keuze
• 50ml goede olijfolie
• 3-4 tenen knoflook
• 1-2 chilipepers
• Eventueel platte peterselie, pijnboompitten, Parmezaanse kaas

Snijd de chilipeper(s) in kleine stukjes. Kook de pasta in ruim water. Verwarm de olie in een wok op laag vuur. Pers de tenen knoflook uit in de olie en voeg de chilipeper(s) toe. Laat enkele minuten zacht doorwarmen en laat staan totdat de pasta gaar is. Giet deze af, laat opdrogen en schep door de pan met olie. Maak eventueel verder op smaak met platte peterselie, pijnboompitten, of Parmezaanse kaas.

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 20 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: