Panettone

Panettone

Bij ons staat Panettone, Italiaans kerstbrood, al járen zowel met Kerst als met Pasen op de ontbijttafel. Het is een feestelijk en natuurlijk alternatief voor de kerststol, het paasbrood en de pinksterslof uit de supermarkt. Je maakt deze cake extra feestelijk (vooral met Kerst) met gekleurde sukade.

Panettone

• 100g roomboter (op kamertemperatuur)
• 300g bloem
• 80g suiker
• 3 eieren
• 1 zakje bakpoeder
• 200ml (soja)melk
• 8 stuks gedroogd fruit
• 45g hazelnoten
• 1 citroen
• evt. poedersuiker voor het glazuur/om te bestrooien

Hak de noten en vruchten fijn. Neem een beetje bloem om ze door te wentelen. Rasp de schil van de citroen. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een tulband of springvorm van 20cm in. Een springvorm kun je met bakpapier bekleden. Mix de boter en de suiker en voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en meng voorzichtig. Voeg nu geleidelijk de melk toe en zorg voor een glad beslag. Schep de gehakte vruchten en noten en de citroenrasp door het beslag. Schep het beslag in de vorm en bak de panettone in 30 minuten op 200 graden, verlaag dan de temperatuur naar 160 en laat nog 15-20 minuten erin staan. Laat even afkoelen in de vorm voordat je de panettone eruit haalt. Bestrooi met poedersuiker of overgiet met wit glazuur.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: