Ovenschotel met pompoen, rozemarijn en knoflook

Ovenschotel-met-pompoen,-rozemarijn-knoflook-1

Al die recepten voor pompoensoep… alsof je niets anders kunt doen met pompoen? Halloween is net voorbij, dus uithollen kan inderdaad niet meer. Met deze robuuste ovenschotel met pompoen, rozemarijn en knoflook ben je snel klaar en er staat weer eens iets anders op tafel.

Ovenschotel met pompoen, rozemarijn en knoflook

• 1/2 oranje pompoen
• 400g krieltjes in de (rode) schil
• 2 plantaardige worsten
• 6-10 teentjes knoflook
• enkele eetlepels olie
• gehakte rozemarijn
• evt. pijnboompitten

Laat de rozemarijn wellen in de olie. Snijd de pompoen in grove stukken en prik met een vork gaatjes in de krieltjes. Pel de knoflooktenen. Hussel alles door de olie met kruiden. Besmeer de worsten ook met olie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het pompoenmengsel over de bakplaat en leg de worsten erbij. Laat het geheel 40 minuten in de oven. Snijd de worst in stukken en verdeel alles door elkaar. Bestrooi eventueel met pijnboompitten.

Ovenschotel-met-pompoen,-rozemarijn-knoflook-2

Veganistisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 25 minuten (excl. baktijd)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: