Nieuwe vegan kaas ontdekt: SimplyV

simplyv vegan kaas

Enkele jaren geleden schreef ik een review over Wilmersburger vegan kaas. Kaas is echt een guilty pleasure voor mij, maar ik probeer steeds meer plant-based te leven, dus ben ik altijd op zoek naar betere alternatieven.

Zo zag ik een nieuw merk vegan kaas liggen in de Duitse supermarkt Kaufland. Ik woon dicht bij de Duitse grens en maak daar dan ook gretig gebruik van:) Het merk ‘SimplyV’ heeft vegan ‘genietschijven’ (ofwel kaas) die ik natuurlijk voor jullie moest testen.

Wat vind ik van SimplyV vegan kaas?

Ik was al blij met Wilmersburger plakjes ‘kaas’, maar eigenlijk word ik nog enthousiaster van SimplyV natur. Waarom?

  • Benadert de smaak van jonge kaas goed
  • Erg romig en sterk(er) van smaak
  • Op basis van amandelmelk
  • Iets goedkoper: €2,50 per 150 gram

Dan even een korte blik op de ingrediëntenlijst, want we willen plantaardig, maar wel zo min mogelijk rotzooi! SimplyV plakjes naturel kaas bevat 54% amandelmengsel (water, amandelen), kokosvet, zetmeel, zout, aroma, aardappel- en appelextract, antioxidatiemiddel: natriumascorbaat. Behalve ‘aroma’, hetgeen altijd een dubieus ingredient is en natriumascorbaat staat veilig gemarkeerd in mijn ‘Wat zit er in uw eten’ e-nummer gidsje.

Al met al zeker een aanrader. Kom je wel eens in Duitsland? In deze Duitse supermarkten zijn de producten van SimplyV te krijgen, hopelijk voor jullie ook binnenkort in Nederland en België! De plakjes kaas zijn ook nog in verschillende smaken te krijgen, zoals paprika, kruiden en peper. In mijn supermarkt verkochten ze alleen naturel. Ze hebben ook nog een vegan roomkaas, waar ik héél benieuwd naar ben. Zodra ik die te pakken krijg, volgt er natuurlijk nog een review!

Ken jij de vegan plakjes kaas van SimplyV al? Wat vind jij ervan?

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: