Milchschnitte taart

Milchschnitte-taart-1

Opgroeien in de buurt van de Duitse grens betekent dat je waarschijnlijk ook opgroeit met Milchschnitte. Het Duitse chocoladecakeje met stevige room ertussen heeft veel grote en kleine fans. Omdat er een hele grote Milchschnitte fan jarig was, maakte ik deze Milchschnitte taart.

Milchschnitte taart

Voor de cake:
• 45g bloem
• 15g maizena
• 25g cacao
• 3 eieren
• 100g witte basterdsuiker

Voor de vulling:
• 100g stevige roomkaas (bijv. Monchou)
• 2 el heldere honing
• 125ml slagroom
• 1 zakje slagroomversteviger (bijv. Klopfix)
• 1 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem twee kommen, waarvan je er één gebruikt om de eieren schuimig te mixen met de basterdsuiker. In de andere kom zeef je de bloem, maïzena en de cacao. Roer de droge delen voorzichtig om (het stuift). Spatel het bloemmengsel door het eiermengsel en giet in een -met bakpapier beklede- springvorm (randen mogen ingevet) van 20 centimeter doorsnede en bak minstens 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm en snijd met een lang mes de cake in twee helften (dit gaat het beste als je met het mes rondom al even insnijdt langs de randjes). Zet beide helften weg in de koeling.

Mix voor de vulling de honing door de roomkaas. Mix in een andere kom de slagroom stijf met de slagroomversteviger en de vanillesuiker. Mix nu beide mengsels door elkaar. Neem de twee cakehelften uit de koeling en bestrijk de bovenkant van de onderkant van de cake met het mengsel. Deksel erop en bewaren in de koeling. Deze Milchschnitte taart hoeft niet op kamertemperatuur te komen voor het serveren.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: