Mie met spruitjes en zelfgemaakte satésaus

Mie-met-spruitjes-en-zelfgemaakte-satésaus

Zelf satésaus maken moeilijk? Nee hoor! Laat al die potjes en poedertjes maar staan, want voordat je het weet heb jij je eigen zelfgemaakte satésaus. Je weet dan precies wat erin zit en je past hem aan naar je eigen smaak, ideaal! Spruitjes en satésaus is trouwens echt een heerlijke combinatie. Het was een succesvolle wanhoopspoging van mijn moeder vroeger om ons spruitjes te laten eten.

Mie met spruitjes en zelfgemaakte satésaus

• 250g mie
• 200g spruiten
• 1 prei
• 150g taugé

Voor de satésaus:
• 100g pindakaas
• 200ml kokosmelk
• 2 el donkere basterdsuiker
• 1 el ketjas manis
• 1 el sambal manis
• 1 tl gemalen gember
• 4 tenen knoflook
• scheutje rijstolie

Kook de mie volgens de verpakking. Snijd de onderkanten van de spruitjes, haal de vieze blaadjes eraf en halveer ze. Halveer de prei, snijd de helften in ringen en was deze goed. Kook de spruitjes in enkele minuten beetgaar. Roerbak ze daarna nog een paar minuten met de prei en de taugé. Alles mag een lekkere bite behouden. Verwarm voor de satésaus de rijstolie in een pannetje. Fruit de knoflook hierin op zacht vuur. Giet de kokosmelk erbij en voeg nu ook de rest van de ingrediënten toe. Meng kort met de staafmixer totdat je zelfgemaakte satésaus lekker glad is.

Vegetarisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 45 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: