Meringue kerstkransjes

Meringue-kerstkransjes

Heb je eiwitten over? Dan is het erg leuk om meringue te maken. Dan kan heel gemakkelijk met eiwitten en suiker. Zo maak je bijvoorbeeld deze leuke meringue kerstkransjes! Eet je ze meteen op of hang je ze in de kerstboom?

Meringue kerstkransjes

Voor een bakplaat vol kerstkransjes heb je nodig:
• 2 eiwitten
• snufje zout
• 100g kristalsuiker
• 65g poedersuiker
• evt. ter garnering: suikerstrooisel, gehakte amandel, etc.

Let erop bij het scheiden van eiwit en dooier dat de dooier heel blijft, zodat er geen enkel beetje dooier bij het eiwit zit. Neem een vetvrij make-up watje en druppel er wat citroensap of azijn op. Veeg hiermee een glazen of metalen kom uit (geen plastic). Wrijf ook over de kloppers van je mixer. Mix nu de eiwitten met het zout stijf. Als je de kom op de kop kunt houden, dan is het stijf. Zeef de poedersuiker erboven en spatel deze erdoor. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit er cirkeltjes van op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de oven op 110 graden. Zet de kransjes minimaal een uur in de oven en proef er eentje. Is de binnenkant nog taai, laat ze wat langer erin staan.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: