Maïssoep met tortillachips uit de oven

Maissoep met tortillachips

Het gebeurt niet iedere dag dat ik een berichtje krijg van de krant, Dagblad de Limburger welteverstaan, of ze langs mogen komen voor een interview over Veggie Variation! Liefst nog met een lekker vegetarisch recept voor de lezers erbij.Wat leuk, natuurlijk mocht dat! Inmiddels is het artikel ook al in de krant verschenen (zie onder), maar ik wilde het recept graag delen met mijn volgers die geen abonnement op De Limburger hebben.

Eerder die week had ik voor vrienden een vegetarische maïssoep gemaakt, die goed in de smaak viel. Het was voor mij ook een verrassing hoe heerlijk zoet de maïs wordt als je ‘m pureert in een soep. Een stevige basis van zoete aardappel en kokosmelk zorgen voor een lekker exotisch soepje. De tortillachips uit de oven is een echt succes recept, waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Een echt vegetarisch feestmaal voor de krant:

Maïssoep met tortillachips uit de oven

Voor de soep:

  • 2 blikken maïs
  • 250ml kokosmelk
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 bosui
  • Zout
  • Chilipoeder
  • Paprikapoeder
  • Olie om te bakken

Snipper de ui en fruit deze enkele minuten in een scheut olie in een soeppan. Schil de zoete aardappel, snijd deze in stukjes en doe de stukjes samen met de kokosmelk in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat zolang doorkoken totdat de zoete aardappel zacht is (ongeveer 10 minuten). Voeg nu de maïs en eventueel wat water toe zodat de soep niet te dik wordt. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep nu op smaak met zout, daarna met flink wat paprikapoeder en iets spaarzamer met de chilipoeder. Snijd de bosui in dunne ringetjes en garneer hier de soep mee.

Voor de nacho’s:

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik stukjes ananas
  • 2 rode paprika’s
  • 1 zak tortilla chips
  • 150g geraspte kaas
  • 4 el crème fraîche

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika’s in blokjes, giet de ananas af en spoel de kidneybonen. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de crème fraîche gelijkmatig erover. Strooi nu de tortillachips bovenop en eindig met een laag geraspte kaas. Zet het geheel ongeveer 15-20 minuten in de oven en serveer bij de maïssoep.

Chez moi Dagblad de Limburger

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: