Macaronisalade met ‘ham’

Macaronisalade-met-ham

Een echt Duits recept, deze macaronisalade oftewel Nudelsalad. In het originele recept is de ham echt de smaakmaker, daarom bevat deze vegetarische versie een vleesvervanger. Je kunt allerlei soorten vegetarische worsten gebruiken hiervoor. In dit recept zit de pittige worst van de Albert Heijn (Tivall), maar ook de vegetarische rookworst is lekker erdoor. Deze macaronisalade is trouwens een ideaal gerecht voor tijdens de picknick!

Macaronisalade met ‘ham’

• 200g macaroni
• 200g doperwten (diepvries)
• ong. 250g vegetarische worst
• 1 klein potje augurken (uitlekgewicht 190g)
• 1/2 potje zilveruitjes
• 1/2 pot (+/- 3 eetlepels) yoghurt mayonaise (yogonaise)
• versgemalen peper
• zout

Snijd de worst, de augurken en zilveruitjes in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de macaroni beetgaar. Voeg de laatste 4 tot 5 minuten de diepvries doperwten toe. Giet alles af en laat afkoelen. Meng alles goed door elkaar en voeg nu ook de yogonaise en het zout en peper toe aan de salade. Lekker met stokbrood en kruidenkaas.

Vegetarisch recept
Voor 3-4 personen
Duur ongeveer 20 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: