De leukste vegetarische adresjes van Liverpool

De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-0

Wat heerlijk als vriendinnen in het buitenland wonen en je wordt uitgenodigd voor een logeerpartijtje! Nóg leuker is het als je een vriendin hebt die, net als jij, ook heel graag lekker uit eten gaat en vastbesloten is om samen al haar favoriete adresjes samen met jou te bezoeken. Zo hebben we tijdens de vijf dagen waarin ik Liverpool mocht ontdekken, bijna elke dag twee keer buiten de deur gegeten. Hieronder vind je de leukste vegetarische adresjes van Liverpool.

De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-1The Egg Café
Een echte vegetarische klassieker in De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-2Liverpool is The Egg Cafe. Het is niet alleen een goede locatie voor een kop thee, maar vooral ook voor je budget vegetarische of ook vegan maaltijd. Bijna niets op de kaart is duurder dan 5 pond. Na het bestijgen van een felpaars gekleurd trappenhuis, kom je in een ruim en licht eetcafé waar het tijdens de lunch best druk kan worden. Omdat we net bij Moose Café vandaan kwamen (zie later) moesten we het bij een theetje houden, maar van onze blikken op borden van de andere gasten kregen we bijna weer honger…

16 – 18 Newington (Top Floor), Liverpool, L1 4ED

De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-3Milo Lounge
Het ligt even buiten het centrum, maar een klein food walhalla not to be missed is de lange straat Lark Lane. Het zit vól met een keur aan restaurants met allerlei keukens: Mexicaans, Marrokaans, Thais, Spaans, you name it! Bijna overal zijn er vegetarische opties beschikbaar en de menukaarten hangen gewoon buiten, zo kun je iets makkelijker een keuze maken. Wij gingen naar Milo Lounge, een restaurantje met een internationale kaart met allerlei vegetarische opties waarvan ik de zoete aardappel, pompoen, linzen, spinazie curry met naan had gekozen (hoofdgerecht +/- 9 pond), heerlijk.

90 Lark Lane, Liverpool L17 8UU

De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-5Keith’s Wine Bar
Ook in Lark Lane ligt Keith’s Wine Bar, maar laat de naam je niet afschrikken, want van wijn heb ik weinig gemerkt. Dit restaurantje kan bijna niet alternatiever en heeft een nóg hoger kraakpandsfeergehalte…
Waarom je Keith’s vooral niet mag missen is de sticky toffee pudding die, toegegeven, echt goddelijk is. Het is een aanrader om tussen je vegetarische hoofdgerecht (ik had de aubergine halloumi quiche met een heerlijke salade toe) en de pudding door even een rondje te lopen in het nabij gelegen Sefton Park. Zo kan je maaltijd even zakken, want dat zul je nodig hebben bij het verorberen van het dessert.

107 Lark Lane, Liverpool L17 8UU

Leaf
Theeliefhebbers, zoals ik, mogen Leaf aan de Boldstreet niet missen. Het De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-7wat donker ingerichte, maar ruim opgezette theewalhalla van Liverpool biedt een groot scala aan de meest uiteenlopende smaken thee. Er is zwarte, witte, groene thee en van elke soort zijn er ook veel spannende smaakjes. Ik koos de witte thee met champagne en cassis en kreeg een theekannetje met verse thee, waar zeker twee koppen uit konden (bij thee is kwantiteit is ook belangrijk). Ook de rest van de menukaart (het eten) zag er erg aantrekkelijk uit (ook budget) en er staan zowel vegetarische als vegan opties op.

Boldstreet 65-67, Liverpool L1 4EZ

The Quarter
De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-9Heerlijk verse pasta en pizza’s vind je bij restaurant The Quarter. De kaart is internationaal, met een Italiaanse touch. Je kunt er bijvoorbeeld een Spaanse pizza bestellen (Manchego cheese, roast pepper, rosemary potatoes & aioli), maar er stond ook een pasta pesto op het menu en dan is de keuze voor mij snel gemaakt. Heerlijk met asperges, waterkers, volop Parmezaan en natuurlijk pesto. Er staan in totaal zes vegetarische opties op de kaart. Hier kan het in de avonden ook erg druk zijn, maar laat dit je niet weerhouden. The Quarter is een aanrader, ook als je met een niet-vegetariër op stap bent.

7 Falkner street, Liverpool L8 7PU

De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-11Quick Chef  
Voor een snelle budget lunch in het centrum van Liverpool ga je langs bij Quick Chef. Hier komen veel werknemers van de nabij gelegen universiteit lunchen, want je krijgt waar voor je geld. Het ziet er een beetje shabby uit, maar het eten smaakt erg goed! Ik nam -lekker Brits- een veggie jacked potato en ik kreeg een gigantisch bord voor maar 3 pond, en het smaakte nog goed ook.

49 Hardman St, Liverpool (Chinatown) L1 9AS

Moose Café 
Ik kan er zelf nooit meer heen vanwege een verzadigingstrauma, maar De-leukste-vegetarische-adresjes-van-Liverpool-12tóch is een ontbijtje (of lunch) bij het Amerikaans-Canadese Moose Café een leuke tip. De inrichting is uniek, want alles staat in het teken van de eland: kijk naar de lampen en vooral naar de schilderijen. Wij hadden een echt killer ontbijt besteld, namelijk en shake en wat anders. Het probleem is dat álles wat je naast je shake bestelt, te veel is. De shakes zijn hemels en ontzettend Amerikaans: we hadden de Bounty-shake en de chocolate peanut butter shake. Vooral die laatste was echt goddelijk, maar had tegelijkertijd veel weg van een soort eiwitshake voor ondervoede patiënten. Ga in ieder geval voor de sfeer en bestel niet te veel!

6 Dale St, Liverpool, Merseyside L2 4TQ

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: