Kaneelbrood met liefde

Kaneelbrood Valentijnsdag

Het is Valentijnsdag en je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag. Ik geloof hier heilig in dus ik maakte een lief en verwarmend kaneelbrood. Het is tenslotte midden februari, dus wat liefde en warmte is de vorm van een kaneelbrood is vast heel welkom. Lekker zoet, niet te moeilijk en superlekker is dit onweerstaanbare Valentijnsrecept. Ik weet zeker dat je lief (en jij ook) blij van wordt van dit kaneelbrood:)

Kaneelbrood

Voor het deeg:

  • 345g bloem (of 350g zelfrijzend bakmeel en geen bakpoeder!)
  • 5 gram bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 el basterdsuiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 100g gesmolten boter
  • 2 eieren
  • 200 (ongezoete soja)melk
  • 2 el olie (besmeren en invetten)

Voor de vulling:

  • 60g rietsuiker
  • 3 tl kaneel

Optioneel: glazuur

  • 4 el poedersuiker
  • 2-3 druppels vanille-essence
  • evt. enkele druppels water

Nodig:

  • Hartvormige bakvorm van ongeveer 25cm in breedte (komt niet heel nauw)

Meng voor het deeg de bloem, de bakpoeder, het zout, de basterdsuiker en de kaneel in een beslagkom. Smelt in een pannetje de boter op laag vuur, laat het niet te heet worden. Klop de eieren erdoor en giet al roerend de melk erbij. Giet dit mengsel nu bij het bloemmengsel en kneed tot een zacht deeg. Voeg eventueel nog wat bloem bij als het te plakkerig is. Rol het deeg nu uit tot een rechthoek en besmeer licht met olie. Verdeel de vulling over het deeg.

Rol het deeg nu op zodat je een lange rol krijgt, dus de lange kant oprollen. Snijd de rol voorzichtig in kleine, lage stukjes van 3-4 centimeter. Dit is even uitproberen en hangt er vanaf hoe groot je vorm is. Zorg ervoor dat de rolletjes niet te zeer op elkaar gepropt zitten, want dan gaart de binnenkant niet meer, omdat het geheel nog flink rijst in de oven.

Bak je kaneelbrood in 40-50 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Maak intussen het glazuur door de poedersuiker heel voorzichtig steeds met eerst vanille-essence en dan moet water, maar zorg dat je een stevig papje overhoudt. Laat het kaneelbrood afkoelen en trek daarna strepen glazuur over het brood. Serveren met liefde!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: