Ingemaakte witte kool met appelciderazijn

Ingemaakte-witte-kool-met-appel-en-rozijnen

Ook altijd al zelf van die lekkere witte kool salade willen maken? Het is niet moeilijk! Witte kool salade is lekker licht en een ideaal bijgerecht. Wat wel essentieel is: een mandoline (zo’n soort superrasp). Daarmee krijg je de witte kool flinterdun gesneden en trekt je marinade beter in. Handig: je kunt (en eigenlijk moet) deze salade een paar dagen van tevoren maken. Handig voor die (vega) barbecue!

Voor de witte kool salade:

  • 1/2 witte kool
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml appelsap
  • 2 el olifolie
  • peper en zout

Lekker voor erdoor:

  • 1 appel in blokjes
  • handje gehakte walnoten
  • handje rozijnen

Schaaf de witte kool flinterdun met een mandoline. Maak de marinade van de appelciderazijn, de appelsap en de olijfolie. Breng hem verder op smaak met peper en zout. Giet de marinade over de geschaafde witte kool en kneed de marinade erdoor. Laat de witte kool zéker twee dagen marineren in de koelkast. Meng voor het serveren eventueel met blokjes appel, walnoten en/of rozijnen.

Vegetarisch bijgerecht voor 4 personen bereidingstijd ongeveer 20 minuten (excl. marineren).

Ook altijd al zelf van die lekkere ingemaakte witte kool willen maken? Het is helemaal niet moeilijk en veel ambachtelijker dan zo’n bakje uit de supermarkt. Salade van ingemaakte witte kool is lekker licht en een ideaal bijgerecht bijvoorbeeld tijdens de vegetarische barbecue. Wat essentieel is bij de bereiding ervan: een mandoline (zo’n superrasp). Daarmee krijg je de witte kool flinterdun gesneden en trekt je marinade beter in. Deze salade van ingemaakte witte kool kun je het best een paar dagen van tevoren maken.

Ingemaakte witte kool met appel en rozijnen

Voor de ingemaakte witte kool:
• 1/2 witte kool
• 50 ml appelciderazijn
• 50ml appelsap
• 2 el olijfolie
• peper en zout

Lekker voor erdoor:
• 1 appel in blokjes
• handje gehakte walnoten
• handje rozijnen

Schaaf de witte kool flinterdun met een mandoline. Maak de marinade van de appelciderazijn, de appelsap en de olijfolie. Breng hem verder op smaak met peper en zout. Giet de marinade over de geschaafde witte kool en kneed de marinade erdoor. Laat de witte kool minstens twee dagen marineren in de koelkast. Meng voor het serveren de ingemaakte witte kool met blokjes appel, walnoten en/of rozijnen.

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 20 minuten (excl. marineren)

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: