Zelfgemaakte cruesli met cranberry’s

Zelfgemaakte cruesli met cranberry's

Een van mijn goede voornemens van 2016 was om meer zelf te maken. Ik dacht: daar kan ik maar beter meteen zo snel mogelijk mee beginnen. Project #1: Zelfgemaakte cruesli!

Cruesli met yoghurt al bijna tien jaar mijn back-up ontbijt. Soms in de winter afgewisseld door een verwarmend kommetje havermout (bekijk ook mijn 5 ideeën voor een gezond ontbijt) of in de zomer door een vullende smoothie. Omdat ik nogal gesteld ben op variatie, was ik al door bijna alle supermarktvarianten heen. Tijd voor een beetje creativiteit: zelf cruesli maken! Hoe moeilijk kan het zijn? Niet! Ik snap nu niet meer waarom ik al die tijd die dure, veel te zoete, overbewerkte pakken cruesli gekocht heb en ben dolblij met dit recept:

Zelfgemaakte cruesli met cranberry’s

  • 300 gram havermout
  • 4 flinke el honing
  • flinke scheut olie
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 100 gram pompoenpitten
  • 150 gram gedroogde cranberry’s

Hak de hazelnoten grof en meng alle ingrediënten, behalve de cranberry’s, al omscheppend met een lepel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Bak de cruesli een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden, terwijl je de cruesli elke 10 minuten omschept. Laat je cruesli afkoelen en meng de cranberry’s erdoor. Bewaar je zelfgemaakte cruesli in een luchtdichte pot.

Aangepast recept van de Allerhande.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: