Hartige pannenkoekjes van kikkererwtmeel

Hartige pannenkoekjes kikkererwtmeel

Het blijft één grote peulvruchtenparade hier bij Veggie Variation! Februari bonenmaand van vorig jaar wil ik ook dit jaar graag in ere houden, maar aangezien het dit jaar officieel een bonenjaar is, zie je wellicht ook na februari van alles voorbijkomen. Want peulvruchten zijn zo ontzettend veelzijdig, daar kun je eindeloos mee variëren en dat doe ik nou eenmaal graag hier bij Veggie Variation…

Dus nu gaan we pannenkoekjes bakken van kikkererwtmeel. Die zijn lekker hartig, glutenvrij en supergezond. Kikkererwtmeel is dus meel gemaakt van gedroogde kikkererwten en dit krijg je bij de grotere toko en bij je Turkse supermarkt. Daar is het heel wat goedkoper dan bijvoorbeeld bij de reformzaak, hoewel het dan waarschijnlijk niet bio is. Hou je doorgaans niet zo van kikkererwten? Dat kan, maar ik kan je beloven dat de smaak van kikkererwten in deze hartige pannenkoekjes helemaal niet sterk naar voren komt. Dan kun je wel profiteren van alle goeie dingen die in kikkererwten zitten, zoals eiwitten, vezels en ijzer.

Hartige pannenkoekjes van kikkererwtmeel

  • 100g kikkererwtmeel
  • 200ml water
  • 1 ei
  • 1 tl baking soda
  • 1/2 fijngesnipperd uitje
  • 2 el kerriepoeder
  • evt. zout
  • olie om te bakken
  • enkele eetlepels ayvar (turkse spread van onder andere geroosterde paprika)

Roer een pannenkoekenbeslag van het kikkererwtmeel, het water en het ei. Voeg nu het eitje toe, de baking soda, het kerriepoeder en een snufje zout. Roer alles goed door. Verhit wat olie in een pan middelheet en giet een laagje beslag in de pan. Bak tot beide kanten droog gebakken zijn en serveer de pannenkoekjes met een toef ayvar.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: