Goede veggie voornemens 2015

Goede-veggie-voornemens-2015

Gelukkig Nieuwjaar, lieve lezers! Ik heb er even op mogen broeden, maar de goede voornemens voor 2015 zijn klaar en ik heb er zin in. In mijn nieuwe jaar is er veel ruimte en daarom hoop ik extra veel tijd voor de blog vrij te kunnen maken. Zoals jullie vast hebben gemerkt is er een nieuw het logo gekomen (met dank aan grafisch vormgever Anne Lennartz) en heb ik de pagina’s een update gegeven. Zo belooft 2015 ook weer veel goeds, want ik ben bezig met een hele nieuwe website (hopelijk wordt de verhuizing naar veggievariation.nl in het nieuwe jaar werkelijkheid) en zal 2015 in het teken staan van zelfredzaamheid en duurzaamheid, ofwel DIY en groen.

1. Fermenteren
Ik wil in het nieuwe jaar voorzichtig de eerste stappen zetten in het fermenteren, maar ook het inmaken en inleggen van voedsel. Al helemaal hot and happening in de VS, langzaam sijpelt het door naar hier. Kort geleden heb ik een fantastisch boek over fermenteren cadeau gekregen en ik kan niet wachten ermee aan de slag te gaan.

2. Zelf pasta maken
Behalve die ene keer dat ik zelf gnocchi gemaakt had (wat een werk!), heb ik nog nooit mijn eigen pasta gemaakt en ik heb het idee dat het helemaal niet zó moeilijk is. Ik heb zelfs een KitchenAid in het hoekje van mijn keuken staan en die mag best wat vaker draaien. Hopelijk met pastadeeg dus.

3. Peulvruchten
Dit goede voornemen recycle ik van vorig jaar! Peulvruchten zijn gezond, veelzijdig en duurzaam. Alleen kook ik er dus niet zo vaak mee als dat ik graag zou willen. Dit jaar een hernieuwde poging om de boon wat vaker op mijn bord (en op de blog) te krijgen.

4. Stoer mannenvoer
Veel van mijn volgers zijn vrouwen, maar niet allemaal. Het lijkt me leuk om in het nieuwe jaar wat meer aandacht te schenken aan recepten voor mannen die open staan om (eens) vegetarisch te koken. Thuis heb ik een hongerige vleeseter die mijn kritische panel vormt.

5. Bakker smart
Deze durf ik bijna niet op te schrijven, want brood bakken gaat me doorgaans niet zo goed af. Met het resultaat kun je vaak iemand doodgooien en met zo’n moordwapen ben ik dan een hele dag bezig geweest. Zelf ben ik echt gék op brood (vooral vers Frans stokbrood) en nu wil ik dat het ook eens uit mijn eigen oven te voorschijn komt.

Een heel inspirerend en smakelijk 2015 gewenst!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: