Gnocchi met flageolets en sperziebonen

Gnocchi met sperziebonen flageolets - Vegetarisch recept

Flageolet klinkt muzikaal, nietwaar? Dat is het ook. Het heeft te maken met de toon, maar veel boeiender: het is ook een boon! De flageolet is een peulvrucht, die ook wel de groene kidneyboon wordt genoemd. Ik vind ‘m er een beetje flets uitzien en niet bijzonder onderscheidend qua smaak, maar het is een peulvrucht dus hij krijgt een kans. En tussen de gnocchi, de sperziebonen en wat Parmezaanschilfers doet-ie het hartstikke goed!

Vegetarisch recept: Gnocchi met flageolets en sperziebonen

  • 250g gnocchi
  • 200g gebroken sperziebonen uit de diepvries
  • 1 blik flageolets
  • 75g Parmezaanse kaas
  • 50g pompoenpitten
  • 3 el extra vierge olijfolie (goede kwaliteit)
  • 1 el Italiaanse kruiden

Week de kruiden in de olijfolie. Kook de gnocchi samen met de sperziebonen in ongeveer 4 minuten gaar. Giet af en laat kort drogen. Laat de flageolets uitlekken en voeg toe aan de gnocchi. Rooster in een droge pan de pompoenpitten totdat het gaat geuren. Meng de kruidenolie door de gnocchi, serveer op een bord en maak het gerecht af met de geroosterde pompoenpitjes en schilfers Parmezaanse kaas. Genieten!

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 15 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: