Gingerbread men and women

Gingerbread-men-and-women

Wat zijn het schatjes, deze Gingerbread men and women! Deze wilde ik al heel lang maken en vlak voor Kerst is natuurlijk de periode bij uitstek om lekker te gaan kneden, uitsteken, bakken en decoreren. Helemaal geëmancipeerd maak je natuurlijk mannetjes én vrouwtjes. Dat doe je heel makkelijk door het strikje te verschuiven. Zo makkelijk gaat dat bij gemberpoppetjes… Veel plezier met bakken!

Gingerbread men and women

• 225g bloem
• 60g boter
• 60g bruine basterdsuiker
• 50 golden syrup
• 1 e, geklopt
• 2 tl baking soda
• 2 tl gemalen gember
• 1 tl koekkruiden
• poedersuiker
• rode en groene voedingskleurstof

Zeef de bloem, het bakpoeder, de gember, de koekkruiden in een kom. Neem een schaal en smelt de boter en meng met de bruine suiker en de golden syrup. Voeg het geklopte ei toe en kneed er een deeg van. Leg het een half uur in de koeling.

Rol het deeg uit tot een halve centimeter dik en gebruik een uitsteekvorm om er mannetjes mee te maken. Bak de koeken 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Laat de koekjes erna afkoelen. Meng voor het glazuur in drie aparte kommetjes wat poedersuiker met heel weinig water om er een dikke pasta van te maken. Voeg aan twee bakjes groene óf rode kleurstof toe. Decoreer de koekjes zoals op de afbeelding.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: