Gezonde ontbijtkoek met natuurlijke suikers

Gezonde ontbijtkoek natuurlijke-suikers

Op de verpakking staat ontbijtkoek, maar in het Noorden is het kruidkoek en ik ken het mijn leven lang al als peperkoek. Een van mijn favoriete tussendoortjes is een plakje peperkoek met (soja)boter! Lekker, makkelijk en even snel energie, maar toen ging ik de verpakking lezen: wat een troep zit er in dat goedkope hapje koek! Dan ga je natuurlijk liever zelf aan de slag en blijkt het dus een van de makkelijkste recepten die je kunt bedenken.

Gezonde ontbijtkoek, peperkoek of kruidkoek met natuurlijke suikers

• 250g roggemeel
• 200g appelstroop
• 150ml plantaardige, ongezoete melk
• 1 zakje bakpoeder
• snufje zout
• 2 tl gemalen nootmuskaat
• 2 tl gemalen kaneel
• 2 tl gemalen gemberwortel

Meng de droge delen (roggebloem, bakpoeder, zout, specerijen) goed door elkaar. Laat in een pannetje de stroop smelten in de melk en giet dit al mixend bij de droge delen. Mix totdat je een egaal beslag hebt en schep dit in een met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake 50 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

5comments
Click here to add a comment

Leave a comment: