Gezonde loempia’s van rijstvellen

Gezonde-loempia's-met-rijstvellen-1

Gezonde loempia’s maak je heel makkelijk zelf met behulp van rijstvellen. Rijstvellen haal je in de toko of in de Aziatische supermarkt. Je legt ze even in heet water en vullen maar! Het is leuk om allerlei bakjes op tafel te zetten met lekkers voor erin. Zo kan iedereen eigen loempia’s maken. Ook leuk met de kids.

Gezonde loempia’s van rijstvellen

• 8 rijstvellen
• 400g Chinese roerbakgroenten (óf 100g spitskool, 150g prei, 50g wortel en  150g taugé)
• 1 zakje bamikruiden
• 200g lichtgekruide tofublokjes (biologisch)

Maak eerst de vulling door de kruiden te wellen in enkele eetlepels gekookt water en de groente beetgaar te bakken in de wok. Voeg de kruiden en de tofu toe en warm alles goed door.

Als de rijstvellen uit de verpakking komen zijn ze ondoorzichtig wit. Dit verandert snel zodra je ze in heet water legt.Gezonde-loempia's-met-rijst-vellen-2 Ik had van een theelichthouder en een quichevorm een warmhoudplekje gemaakt, maar dat was achteraf niet nodig. Je hebt een pan of een ovenschaal nodig waar je de vellen in kunt laten weken, vul deze met een bodempje net gekookt water. Leg een vel erin en kijk hoe het vel heel snel doorzichtig en slap wordt. Neem een bord en leg het rijst vel na ongeveer 30 seconden op het bord. Het hete water verdampt van het vel. Leg 3 eetlepels vulling in het midden en vouw de zijkanten naar binnen.

Gezonde-loempia's-met-rijstvellen-3Vouw de onderkant naar boven en druk de vulling nu goed aan voordat je het rijstvel geheel dichtvouwt met de bovenste flap. Het plakt genoeg om te blijven zitten, je kunt de loempia nu omdraaien met de ‘mooie’ kant naar boven.

Tijdens het maken zullen de loempia’s afkoelen, maar je kunt ze ook lauw eten. Zelf heb ik ze nog kort opgewarmd in de magnetron.

Lekker om bij de gezonde loempia’s te serveren:
• gebakken uitjes
• atjar tjampoer
• cassavekroepoek

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 50 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: