Gezonde bonbons met pindakaas

Gezonde-bonbons-met-pindakaas

Een goede vriendin van mij heeft ook een foodblog: De gezonde bakparade. Jaren geleden kreeg ik van haar dit recept en in mijn familie heten deze gezonde bonbons al liefdevol ‘pindakeutels’. Ze zijn heel makkelijk om te maken en daarnaast nog eens voedzaam en best gezond, zeker voor een bonbon.

Gezonde bonbons met pindakaas

Voor 10-15 bonbons:
• 65g biologische pindakaas (100% pinda)
• 85g honing
• 30g bloem
• 80g havermout
• evt. scheutje melk/water
• cacao en/of geraspte kokos

Meng alles goed met een vork. Is het te droog, voeg een beetje vocht toe totdat je er balletjes van kunt draaien. Rol deze door de cacao en/of kokos. Laat minstens 10 minuten opstijven in de koeling.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: