Gevulde ravioli met paprikasaus

Gevulde-ravioli-met-paprikasaus-1

Het wordt langzaam tijd om je druk te maken over je vegetarische kerstdiner! Aangezien vegetarische kerstinspiratie nogal schaars is, zijn alle feestelijke gerechten welkom. Deze lekkere gevulde ravioli met paprikasaus heb ik vorig jaar met Kerstmis op tafel gezet.

Gevulde ravioli met paprikasaus

• 16 lange, gladde lasagnevellen
• 1 lange prei (vooral wit)
• 450g spinazie (bio, diepvries)
• 1 bakje hüttenkäse (200g)
• versgemalen peper en zout

Voor de saus:
• 1 rode paprika
• 200g gezeefde tomaat
• 1 el suiker
• versgemalen peper en zout
• verse basilicum

Gevulde-ravioli-met-paprikasaus-2Kook de lasagnebladeren kort voor (3 tot 4 minuten). Leg ze op een metalen rekje. Ontdooi de spinazie in een pannetje en giet het water zo veel mogelijk af. Laat een beetje afkoelen en meng met de hüttenkäse en wat versgemalen peper en zout. Neem een lasagnevel en leg 1 tot 2 eetlepels vulling in het midden. Vouw het lasagneblad toe door weerszijden naar binnen te vouwen. Scheur een lange, smalle reep prei af en bind het pakketje hiermee dicht. Herhaal dit voor alle 16 pakketjes.

Snijd de paprika in stukjes en breng deze in de gezeefde tomaten aan de kook. Pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met wat zout, suiker en verse basilicum. Kook de pakketjes zo lang totdat de lasagne zacht is en serveer met de saus. Strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over en garneer met verse basilicum.

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 2 uur

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: