FBS: Tagliatelle met pesto van avocado

Tagliatelle met pesto van avocado

Voor de Foodblogswap, een kookestafette van Nederlandstalige foodbloggers, mocht ik deze maand koken van lekkerhappen.com. Altijd leuk om een kijkje in de keuken te nemen van een andere food blogger en het dwingt me om eens ‘buiten mijn eigen straatje’ te koken (pesto van avocado, wauw!), hoewel je wel je eigen twist aan het recept meegeeft.

Uit de lange lijst, gelukkig ook met vega-opties, koos ik de pasta met pesto van avocado. Ik heb echt een vreselijke zwak voor pasta pesto, dus ik was weer snel klaar met kiezen. Ik ben deze keer helemaal all out gegaan, want ik heb niet alleen de pesto zelf gemaakt, maar ook de pasta! Hoe ik pasta zonder pastamachine heb gemaakt, zal ik later over bloggen, maar het is verrukkelijk! De avocado maakt de pesto lekker smeuïg en je proeft ‘m echt terug. Dat had ik niet verwacht, omdat pesto van basilicum zo overheersend kan zijn. Al met al een daverend succes:)

Tagliatelle met pesto van avocado

  • 250g tagliatelle
  • 1 rijpe avocado
  • 1 flinke bos basilicum
  • 50g walnoten
  • 3 el edelgistvlokken
  • olijfolie, extra vierge (van die lekker geurige)
  • scheutje citroensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Schil en ontpit de avocado. Doe de avocado, de blaadjes basilicum, de gehakte walnoten, de edelgistvlokken, het citroensap, een snufje zout en een draaitje peper in een keukenmachine. Giet nu olijfolie erbij totdat je een smeuïge pesto hebt. Meng de tagliatelle met de pesto. Pimp je pasta eventueel met gegrilde courgette, gehakte gedroogde tomaten en pompoenpitjes.

Veganistisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 20 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: