FBS: Eenvoudige eiersalade

Eenvoudige eiersalade

Je hebt vast hardgekookte eieren over van Pasen. Deze vegetarische eiersalade is het ideale gerechtje om de overgebleven eieren te verwerken, zodat je ze niet hoeft weg te gooien. Eiersalade maken is heel eenvoudig, de perfecte ‘restverwerking’. Bovendien is het nog eens hartstikke voedzaam, gezond en feestelijk.

Ik maakte deze eiersalade geïnspireerd op een blog waarmee ik gekoppeld was door de Foodblogswap. Een maandelijks terugkerend blogevent, waarbij foodbloggers een eigen twist aan elkaars recept geven. Vanwege de Pasen ging ik voor de eiersalade van de blog Duizenden1dag. De foodblog Koekies! enzo mag een recept uitzoeken van Veggie Variation, ben benieuwd!

Vegetarisch recept: eenvoudige eiersalade

  • 4-5 hardgekookte eieren
  • 2-3 el yogonaise
  • 2-3 el zilveruitjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl kerriepoeder
  • paar takjes verse peterselie
  • versgemalen zwarte peper
  • zout

Als je begint zonder hardgekookte eieren, kook je die eerste nog 6-7 minuten. Laat ze afkoelen door ze af te gieten en onder koud water te zetten. Pel de eieren en hak ze in stukjes. Snijd ook de zilveruitjes in stukjes. Meng de yogonaise met de mosterd en het kerriepoeder en meng dit door de gehakte eieren. Breng het geheel nu op smaak met gehakte peterselie, peper en zout.

Lekker op brood, een toastje of op tafel bij een uitgebreide lunch.

Neem je ook een kijkje bij de andere recepten voor vegetarisch broodbeleg?

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

2comments
Click here to add a comment

Leave a comment: