Drie favoriete adresjes in Zutphen

Zutphen Veggie Variation - vegetarische inspiratie

Ondanks mijn decentrale woonplaats reis ik het hele land door. Ik vind niets heerlijker dan lekker door een nieuwe plek te struinen en dan allemaal leuke adresjes te ontdekken. Inmiddels vallen de drie onderstaande adresjes toch wel heel erg in de smaak!

Zutphen is trouwens echt een supermooie stad. Niet te groot en met een prachtige kern, echt een onontdekt (inmiddels door de meeste mensen die ik ken) pareltje. Tijdens je dagje Zutphen mag je deze drie hotspots eigenlijk niet missen!

  • Biologische lunchroom Driekant
    Een lichte geiten-wollen-sokken vibe hangt er wel, maar ik kan het wel waarderen. Lunchroom Driekant ligt centraal en ik vind het de ideale plek voor je vega lunchpauze. Alleen al de moeite waard voor de geuren die opstijgen uit de bakkerij.
  • ’t Volkshuis
    Heb je al eens van een kopje koffie genoten in het oudste koffiehuis van Nederland? Zo niet, grijp je kans in Zutphen. De ultieme retro belettering trok me al van ver aan… Ook werd ik blij van de vegavriendelijke menukaart en de bijzondere binnenarchitectuur. Een levendige plek!
  • Koffiekamer ‘De Bibliotheek’
    Een beetje verstopt ligt het wel, maar dat maakt het des te leuker, toch? Ben je op zoek naar een wat rustigere en ook echt een authentieke plek om een pauze te nemen? Dit is je plek. Ondanks dat het een ouderwetse koffiekamer is waar je niet uitgekeken raakt op de mooie spullen, raad ik hier echt de thee aan: heerlijke smaken.

Meer leuke hotspots vind je op de Veggie Variation Vegamap.

Wat zijn jouw favoriete adresjes in Zutphen? Ik ben er benieuwd naar!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: