Doperwtensoufflé met romige bieslookpuree

Doperwtensoufflé-met-romige-bieslookpuree

Zoek je een chique voorgerecht voor je vegetarische diner? Maak net als ik deze doperwtensoufflé met romige bieslookpuree voor Kerst. Je kunt dit heel mooi serveren in een ramekin en dan met een spuitzak een mooi toefje puree ernaast te maken. Nog wat extra verse bieslook over het bord en klaar is je voorgerecht.

Doperwtensoufflé met romige bieslookpuree

• 450g doperwten (diepvries)
• 75g Parmezaanse kaas, geraspt
• 2 eieren
• 1 eiwit
• zout
• 700g aardappels
• 200g crème fraîche
• versgemalen zwarte peper
• half bosje verse bieslook

Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukken en breng ze met wat zout aan de kook tot ze gaar zijn. Kook in een aparte pan ook de doperwten in ongeveer 6 minuten gaar. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Giet de doperwten af en pureer ze grof (er mag nog een hele tussen zitten). Roer nu de Parmezaanse kaas en de eieren door de doperwtenpuree. Klop het eiwit in een aparte kom stijf en spatel een kwart van het eiwit door het doperwten mengsel. Lepel nu het doperwtenmengsel door de rest van eiwit en meng rustig. Verdeel het nu over vier (vol) of vijf (wat minder vol) souffléschaaltjes. Zet de schaaltjes ongeveer 25 minuten in de oven. Pureer de aardappels met een stamper en doe het fijnere stampwerk met een vork. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met verse peper en fijngehakte bieslook.

Vegetarisch recept
Voor 4 tot 5 personen
Duurt ongeveer 50 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: