Dit zijn de hipste hotspots van Heerlen!

Hotspots Heerlen

Heerlen ligt in het diepe Zuid-Limburg waar je waarschijnlijk alleen eerder ooit een dagtripje Maastricht hebt gedaan of in Valkenburg op de camping hebt gelegen. Heerlen? Oja, daar ligt het CBS en kwam daar in de eerste helft van de vorige eeuw niet al onze steenkool vandaan? Je weet misschien niet veel van Heerlen en ik zal je een interessante geschiedenisles besparen. Ben je in de buurt? Ontdek dan meteen de hipste hotspots van Heerlen, want deze stoere stad is totally up and coming!

Hip lunchen in Heerlen

BAM

hotspots heerlenDeze superhippe hotspot ligt in de leuke Geleenstraat, een straat die uitkomt op het Pancratiusplein (waar het Glazen Huis staat). Bij BAM eet je een lekkere no nonsense lunch zoals een zacht broodje kaas met bomma’s tomatensoep, maar je kunt jezelf ook verwennen met geitenkaas, rucola, honing, tomaten-tapenade-pesto deluxe boterham of een supergezond detoxsapje.hotspots heerlen

Le Salonard Heerlen

Waarom stuurt Veggie Variation je nou naar een bakker voor de lunch? Nou, omdat je hier ’s middags huisgemaakte soep met heerlijk brood kunt eten. Vaak is de soep vegetarisch, dit kun je het best van tevoren even navragen bij het vriendelijke personeel. De centrale ligging, de warme inrichting en de huisgemaakte soep maken dit tot de ideale hotspot.

Het Duitse Bakkertje

Heerlen ligt dicht bij Duitsland en dat merk je ook in de lokale eetcultuur. Een Duitse bakker is echt onmisbaar voor stevig gebak, goede broodjes en een lekkere vegetarische lunch voor een vriendelijke prijs. Ze hebben vegetarische quiches, lekkere koffie en een kleurrijk terras midden in de stad.

vegetarisch heerlen

Happy Food

Dit lekker alternatieve eettentje heeft een leuke inrichting en een intiem stadsterras. Je kunt hier uitgebreid vegetarisch lunchen en alles is vers gemaakt. Niet klagen als je daarom wat langer moet wachten. Op je weg naar huis neem je nog wat verse, regionale producten mee voor de thuisblijvers.

Bagels & Beans Heerlen

hotspots heerlenNatuurlijk zit Bagels & Beans op meer plekken dan in Heerlen, maar deze is écht leuk! Onder in het Glaspaleis met een heerlijk terras in de zomer en een gezellige tijdschriftentafel binnen, lunch hier lekker en gezond. De bagels laat je beleggen met avocado, een paddoburger of met tomaten-roomkaas of een van de vele, andere vegetarische opties. Het personeel is er altijd supervriendelijke en de mocchacino is favoriet!

Hip dineren in Heerlen

Mijn Streek

Ook geweldig voor een lekker kopje koffie, thee of een vers sapje op hét stadsterras van Heerlen (en misschien wel heel Limburg), maar voor je diner kun je hier ook prima terecht. Dit ongedwongen restaurant met huiskamergevoel biedt je een geweldig uitzicht over Heerlen en lekkere vegetarische gerechten zoals lasagne of een vegaburger. De kaart wisselt geregeld, maar je wordt altijd aangenaam verrast!

Lees hier mijn eerdere review over brasserie Mijn Streek.

Mammy Two Shoes

Een Iers-Nederlands restaurant is redelijk uniek, maar bij Mammy Two Shoes kun je ook nog eens heerlijk vegetarisch eten. De keuze is reuze, maar alles is ook nog eens echt lekker. Ik heb álle vegetarisch gerechten hier al geprobeerd (behalve de pittige falafel, waarvan ik hoorde dat ook die niet te versmaden is). Dit is echt een leuk en origineel adresje in Heerlen. Buikje vol? Schuif een paar stoelen op naar de Ierse pub!

Lees hier mijn eerdere review over Mammy Two Shoes.

Bistrot Madame van Dam

Het lijkt misschien in eerste instantie niet hip, maar in dit superschattige restaurantje waan je je in een mum van tijd in Frankrijk. Het is er niet per se goedkoop (20€ voor een hoofdgerecht), maar het eten is er ge-wel-dig, de sfeer gezellig en de inrichting uniek. Ga lekker boven zitten en laat je drinken omhoog takelen met een ingenieus liftsysteempje of zoek een leuk tweedehands boek uit op een van de lange boekenplanten. Absolutely love this place!

Hippe koffie in Heerlen

Coasters

Hipster hotspot Coasters verkoopt stoere petjes, mutsen en andere must haves, maar de meeste mensen komen hier voor de grote koffiekeuze. Twee bebaarde mannen verzorgen je koffie en je kunt ook nog wat lekkers erbij bestellen. Leuke koffiestop midden in het centrum van Heerlen.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: