Dadelbrood met walnoten

Dadelbrood-met-walnoten

Dit dadelbrood met walnoten is helemaal vegan. Je hebt echt niet altijd eieren of boter nodig om lekker te kunnen bakken. Dit brood is een zogenaamd quick bread. Het is een cake-achtig brood zonder gist. Ik heb het al meerdere malen gemaakt, dus succes verzekerd!

Dadelbrood met walnoten

  • 300g bloem
  • 1,5 el koekkruiden
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 150g gehakte, gedroogde dadels
  • 55g gehakte walnoten plus enkele halve ter garnering
  • 60ml zonnebloemolie
  • 100g (riet)suiker
  • 300ml (soja/rijst)melk
  • 1 rijpe banaan, geprakt

Bekleed een cakevorm (26cm) met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem, de bakpoeder en de koekkruiden in een kom en meng de dadels en walnoten erdoor. Roer de olie, suiker, melk en de geprakte banaan los in een beker en giet dit bij het bloemmengsel. Vermeng dit tot een gelijkmatig beslag en giet het in de cakevorm. Garneer met halve walnoten voordat je de cake 50-55 minuten in de oven zet.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

6comments
Click here to add a comment

Leave a comment: