Curry met linzen en spinazie

Curry-met-linzen-en-spinazie

Elke gelegenheid grijp ik aan om meer te koken met peulvruchten. Ik kan er niet over uit hoe voedzaam en duurzaam peulvruchten zijn. De Indiase keuken is altijd een goede bron van inspiratie om meer met peulvruchten te doen. Zo maakte ik deze smaakvolle curry met linzen en spinazie en was helemaal verkocht.

Curry met linzen en spinazie

• 1 pak diepvries spinazie (450g)
• 200-250ml romige kokosmelk
• 1 bakje boemboe korma
• 1 blik (bruine/gewone) linzen
• 1 ui
• 1 eetlepel olie om in te bakken
• 4 pitabroodjes of 2 grote naan

Pel de ui en snijd deze in dunne partjes. Verwarm de olie en bak hierin de ui 3-5 minuten al omscheppend. Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en ontdooi hierin de spinazie. Het hoeft niet te koken. Giet de linzen af en verwarm deze mee in het spinaziemengsel. Bereid de pita’s of de naans en serveer bij de curry met linzen en spinazie.

Vegetarisch recept
Voor 2 tot 3 personen
Duurt ongeveer 20 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: