Crème de marrons (vegan)

Crème-de-marrons-(vegan)

Met dit recept voor crème de marrons ga ik er meteen werken aan mijn goede voornemens voor 2014, meer plantaardig broodbeleg maken. Ik had een leuk boekje gekocht van Rachel Khoo vol met recepten voor spreads en daar vond ik een recept voor crème de marrons. Ik heb het recept aangepast en plantaardig gemaakt. Zo is deze spread met gewildplukte kastanjes extra duurzaam…

Crème de marrons

Nodig voor één jampot (Bonne Maman):
• 200g gepelde kastanjes (uit de natuur: daar heb je 300 tot 400g ongepelde voor nodig)
• 200ml plantaardige kookroom (bijv. Alpro)
• 30 rietsuiker
• 1 eetlepel vanille-extract (ik gebruikte mijn homemade versie die je verkrijgt door ongekookte oude vanillepeulen in sterke drank bewaren, zoals witte rum)

Kastanjes pellen en garenCrème-de-marrons-(vegan)-3
Het meeste werk is het als je onbewerkte kastanjes gebruikt (uit de natuur, zoals ik heb gedaan). Je kerft een kruis in de kop van elke kastanje, zoals op de foto. Dan kook je ze 3 tot 5 minuten in water. Nu snel pellen, want je krijgt de schil en al helemaal het velletje alleen eraf als de kastanjes warm zijn. Ik heb ze op een gegeven moment nog even terug in de magnetron gezet, omdat het niet meer lukte. Bereid je voor op een stevig klusje.

(Als je voorgepelde en gegaarde kastanjes uit de winkel hebt, kun je hier beginnen:)

Bereiding crème de marrons
Kook de kastanjes een kwartier in de kookroom, waar je meteen het vanille extract en de rietsuiker aan toevoegt. Pureer nu met een staafmixer het geheel grondig, zodat je een gladde pasta krijgt. Bewaar deze in een (jam)pot in de koelkast, niet langer dan ongeveer twee weken.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

1comment
Click here to add a comment

Leave a comment: