Couscous met rode biet en sinaasappel

Couscous-met-rode-biet-sinaasappel-en-hazelnoten

Hou je ook zo van kleur op je bord? Het eten van veel verschillende kleuren groenten is een goed teken dat je gevarieerd eet. Natuurlijk staat het ook nog eens lekker vrolijk. Dat word ik van deze couscous met rode biet, sinaasappel en hazelnoten. Heerlijke smaakcombinaties en ook nog eens lekker plantaardig.

Couscous met rode biet en sinaasappel

• 500g gekookte bietjes
• 250g couscous (biologisch)
• 2 el bouillonpoeder
• 250ml kokend water
• 4 tenen knoflook
• 1 sinaasappel
• 100g hazelnoten
• gedroogde tijm
• versgemalen peper
• zout
• zakje rucola
• balsamico crème (ter decoratie)
• stukken aluminiumfolie (ong. 20x20cm)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel de knoflooktenen en snijd in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Neem een glazen kom en laat het vocht van de bietjes hierin uitlekken. Leg de velletjes aluminiumfolie uit en leg op elk vel aluminiumfolie één biet. Maak inkepingen waar je plakjes knoflook instopt. Bestrooi met tijm, peper en zout en vouw de aluminiumfolie dicht. Zet de pakketjes in een ovenschaal en leg de hazelnoten ernaast. Zet 20 minuten in de hete oven.

Schil intussen de sinaasappels, waarbij je zoveel mogelijk vel verwijdert. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Giet de couscous in een glazen kom en schenk hier het hete water bij. Voeg ook de bouillonpoeder toe. Leg er een deksel op en laat minstens 5 minuten wellen. Intussen rooster je de hazelnoten enkele minuten in een droge pan totdat het lekker begint te geuren. Giet de couscous eventueel af, roer het om en voeg de bieten er (samen met de knoflook) in stukken gesneden aan toe. Maak nu een bord op met de rucola aan de rand, balsamico crème hierover, in het midden het mengsel met couscous en daarover de sinaasappel en de geroosterde hazelnoten.

Vegetarisch recept
Voor 2 personen
Duurt ongeveer 45 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: