Courgettesoep met blauwaderkaas en knoflookcroutons

Courgettesoep-met-blauwaderkaas-en-knoflookcroutons

Deze courgettesoep met blauwaderkaas en knoflookcroutons is een heerlijk voorgerecht voor je vegetarische kerstdiner, maar kan natuurlijk ook buiten het feestseizoen op tafel gezet worden. De sterke blauwaderkaas past perfect bij de zachte smaak van courgette. De knoflookcroutons zijn natuurlijk (heel makkelijk) zelfgemaakt.

Courgettesoep met blauwaderkaas en knoflookcroutons

• 4 courgettes
• 2 el bloem
• 1 ui
• bouillonpoeder
• 100g blauwaderkaas
• 2 sneetjes brood
• 2 tenen knoflook, geperst
• versgemalen zwarte peper
• olie om in te bakken

Rasp de courgettes. Snipper de ui en bak deze kort in 2 eetlepels olie. Voeg de bloem toe en blijf goed omroeren. Voeg de courgette toe en laat kort meebakken. Voeg nu 500 ml water toe en genoeg bouillonpoeder voor een halve liter water. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht doorkoken. Pureer de soep en giet deze door een zeef. Breng de soep verder op smaak met zwarte versgemalen peper.

Scheur de korstjes van het brood en knip met een schaar mooie blokjes ervan. Giet wat olie in een pannetje en pers hier de knoflook in uit. Bak op laag vuur even door en voeg dan de broodblokjes toe tot ze knapperig worden. Serveer de soep met verbrokkelde blauwaderkaas en de croutons.

Vegetarisch recept
Voor 4 personen
Duurt ongeveer 40 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: