Blokhut taart

Blokhut taart

Deze blokhut taart is makkelijk en indrukwekkend. Met niet al te veel middelen heb je een leuk cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag of Kerst. Ik maakte deze taart op een -met plastic folie verpakt- kookboek. Het was de eyecatcher van de avond…

Blokhut taart

• 250g roomboter (op kamertemperatuur)
• 250g poedersuiker
• 1 ei
• 5 el cacao (minimaal)
• 2 verpakkingen rechthoekige theebiscuitjes (á 240g)
• 1 kopje gekookt water
• 2-3 el oploskoffie
• verschillende soorten koekjes ter versiering

Mix de zachte boter, het ei en de poedersuiker luchtig. Voeg cacao toe naar smaak, maar doe er minstens 5 eetlepels in voor een lekkere chocoladesmaak. Kook wat water en giet een laagje in een soepbord. Voeg oploskoffie toe zodat er een sterk mengsel ontstaat. Doop de theebiscuitjes in de sterke koffie en leg ze in een rechthoek van 2 x 3 neer op een vlakke ondergrond. Neem een mes en besmeer de eerste laag met het cacaomengsel. Dit herhaal je steeds tot 7 lagen. Dan leg je nog een enkele laag koekjes in het midden als basis waar het dak op kan steunen, smeer steeds af met het cacaomengsel. Plak nu 4 koekjes aan elke zijde in de lange weg als dak tegen de taart (zie foto). Je kunt een stukje eruit breken voor een eventuele schoorsteen. De blokhut is nu klaar om versiert te worden. Voor deze taart heb ik kaneelstengels en mini Zaanse kermis gebruikt, maar je kunt variëren. Met poedersuiker en water heb ik een glazuur gemaakt om over het dak te gieten. Als je nog wat poedersuiker over het geheel strooit, is het net alsof het zojuist gesneeuwd heeft. Bewaar de taart in de koeling, maar haal heb ruim voor het serveren eruit zodat de blokhut taart op smaak kan komen.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: