Bananentaartje met walnoten

Bananentaartje-met-walnoten

Je zult goed moeten zoeken om iemand te vinden die niet van deze taart houdt. Dit kleine, maar fijne bananentaartje met walnoten heeft veel fans en is een uitstekend gebakje voor bij de koffie. Graag bak ik wat kleinere taartjes van ongeveer 20 centimeter doorsnede. Dan kun je nóg vaker iets anders bakken!

Bananentaartje met walnoten

Voor het deeg:
• 150g bloem
• 75g koude boter in blokjes
• enkele eetlepels ijskoud water
• snufje zout
• 2 el suiker

Voor de vulling:
• 30g boter
• 2 el golden syrup
• 125ml gecondenseerde melk
• 50g gehakte walnoten
• 2 bananen

Maak het deeg door de bloem te zeven en de boter met de vingers door de bloem en het zout en suiker te werken totdat je een kruimelig deeg hebt (kan ook met de keukenmachine). Voeg nu zoveel water toe totdat je nét een samenhangend deeg krijgt. Vet een ondiepe vlaaivorm van 20 centimeter doorsnede in en bekleed hiermee het deeg. Snijd overtollig deeg weg, dek het af met folie en zet een half uurtje in de koeling. Bak de bodem 10 minuten blind op 180 graden en nog 15 minuten zonder de blinde vulling. Haal de bodem uit de oven.

Snijd de bananen in plakken en hak de walnoten. Meng voor de vulling de boter met de golden syrup en de gecondenseerde melk in een pannetje en verwarm totdat het een glad geheel is. Roer de noten erdoor, leg de bananenplakken op de bodem en giet de vulling erover. Bak het geheel nog ongeveer 15 minuten en laat goed afkoelen.

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: