Aardappelsoep met meiraap en peterselie

Aardappelsoep-met-meiraap-en-prei

Wat is er lekkerder dan een verwarmend soepje in de winter? Zelf mis ik die heerlijke zomervruchten wel, maar koken uit het winterseizoen kan ook erg smakelijk zijn, zoals met deze aardappelsoep met meiraap en peterselie. Heb je nog nooit aardappelsoep gehad? Het is ook best een ouderwets gerecht met de wortels in de Duitse keuken. De meiraap, zo’n wit knolletje met paarse bovenkant, geeft een lekker koolachtig, winters smaakje aan de soep.

Aardappelsoep met meiraap en prei

• 600g aardappels
• 2 grote meirapen
• 1 grote prei
• 200 ml kookroom (bijv Alpro soja cuisine)
• zout en peper
• verse peterselie

Schil de aardappels en snijd in kleine stukjes. Snijd de meirapen ook in stukjes en zet de groenten net onder water. Breng aan de kook totdat de aardappelen en de rapen gaar zijn (haha). Zet de staafmixer erin en mix totdat je een glad soepje hebt. Snijd de prei in dunne ringen. Verdun de soep met de kookroom en laat de preiringen erin nog een paar minuten doorkoken. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi de soep op het laatst met verse peterselie (of stukjes blauwaderkaas als je niet vegan bent).

Veganistisch recept
Voor 3 tot 4 personen
Duurt ongeveer 30 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: