Aardappelschotel met venkel en sinaasappel

Aardappelschotel-met-venkel-en-sinaasappel

Voor een vegetarische kookclub kookte ik deze aardappelschotel met venkel en sinaasappel. Het thema van deze week was ‘wit’ en daarom maakte ik dit gerecht. De toevoeging van sinaasappel was wel een beetje vals spelen met betrekking tot het thema, maar doet veel voor het gerecht.

Aardappelschotel met venkel en sinaasappel

• 1 knol venkel
• 1 sinaasappel
• 1/2 bosje peterselie
• 600g aardappels
• 1 liter (ongezoete soja)melk
• gedroogde dille
• versgemalen zwarte peper
• zeezout
• evt. crème fraîche of (plantaardige) boter

Schil de aardappels en kook deze gaar met wat zout. Halveer de venkel en snijd het hart eruit. Snijd de venkel in dunne plakken, het liefst met een mandoline (soort rasp). Hou het groen apart ter garnering. Leg de venkel in een pan en vul aan met (soja)melk zodat het geheel net onder staat. Kook hierin de venkel beetgaar. Pureer de aardappels met een stamper en bereik de gewenste consistentie door (soja)melk toe te voegen. Breng de puree op smaak met de peterselie. Een kruidenschaar is nu erg handig! Voeg nu naar wens peper en zout en eventueel wat (plantaardige) boter of crème fraîche om de puree extra romig te maken. Snijd de schil van de sinaasappel ruim eraf met een mes (neem de buitenste velletjes mee). Halveer de sinaasappel en snijd er dikke schijven van. Maak de puree op in een schaal, leg de venkel langs de randen, bestrooi deze met de dille. Garneer met de sinaasappel, het venkelgroen en eventueel nog wat versgemalen zwarte peper.

Vegetarisch recept
Voor 4 tot 5 personen
Duurt ongeveer 45 minuten

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: