5x bijzonder koffie drinken in Valkenburg Lb

koffie Valkenburg aan de Geul

Bezoek je dit jaar de inmiddels wereldberoemde kerstmarkten van Valkenburg, ben je er op vakantie of woon je er toevallig in de buurt? Dan is het zeker leuk om te weten wat de beste plekjes zijn voor een lekker bakje koffie in dit prachtige Geulstadje! In het doolhof van de Valkenburgse horeca kan een top vijf best eens van pas komen. Het stikt in Valkenburg namelijk van de cafés en restaurants, maar voor een bijzonder kopje koffie heb ik een paar favoriete adresjes.

1. Haselderhof
Midden in Valkenburg, bovenop de kasteelruïne vind je restaurant Haselderhof. Hier drink je je biologische kopje koffie met eerste klas uitzicht over Valkenburg en de mooie heuvels van Zuid-Limburg. Zoek een plaatsje aan één van de grote ramen en geniet van je cappuccino with a view.

Grendelplein 13, 6301 BS Valkenburg
Naar de website van Haselderhof

haselderhof valkenburg

2. Culitalia
In de mooie Lindenlaan vind je een leuke winkel voor iedereen die gek is op Italië. Pasta, olijfolie, pesto... de gepassioneerde eigenaar selecteert al deze lekkere spullen met liefde. Natuurlijk ontbreekt een gezellig hoekje waar je een echte Italiaanse koffie drinkt niet. Bestel een lekker kopje vers gezette koffie en je krijgt er een Italiaanse lekkernij bij.

Lindenlaan 23, 6301 HA Valkenburg
Naar de website van Culitalia

3. Brasserie Kasteel Schaloen
Dit is een koffie hotspot met koninklijke allure. De oude stallen van het indrukwekkende Kasteel Schaloen zijn tegenwoordig ingericht als sfeervolle brasserie. Met mooi weer geniet je van je koffie met uitzicht op het prachtige kasteel, compleet met een kasteelpoort, torentjes en een slotgracht vol hongerige karpers.

Oud Valkenburg 9, 6305 AA Valkenburg
Naar de website van Brasserie Kasteel Schaloen

brasserie schaloen valkenburg

4. Cup & Vino
Coffee lovers moeten even een pauze nemen bij Cup & Vino aan het Theodoor Dorrenplein, midden in Valkenburg. Probeer maar eens te kiezen tussen de vele koffies van Illy op het koffiemenu. Wordt het een Cafe Lungo Doppio of een Flat White? Twijfel je, vraag het dan aan de barista! Ook voor wijnliefhebbers een goed adresje.

Theodoor Dorrenplein 12, 6301 DV Valkenburg
Naar de website van Cup & Vino

5. Taverne/Speeltuin 't Koetshoes
Je komt toch ook naar Valkenburg om te genieten van de mooie natuur. Bij 't Koetshoes drink je je kop koffie tussen de bomen, terwijl je de vogels hoort fluiten en de kids lekker ravotten in de speeltuin. 't Koetshoes ligt pal achter het prachtige Kasteel Oost, vlakbij de Geul en aan een prachtig wandelpad. Een leuke plek voor de hele familie.

Oosterweg 42, 6301 PX Valkenburg
Naar de website van 't Koetshoes

koetshoes valkenburg
About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

Leave a comment: