4 jaar food bloggen: 10 do’s & don’ts

4 jaar food bloggen

Vier jaar…. vier jaar!! Deze week was het vier jaar geleden dat ik begon met food bloggen. Ik bedacht een naam voor mijn receptenwebsite en ik maakte, fotografeerde en schreef mijn eerste receptje. Vier jaar geleden drukte ik op het ‘publiceer’-knopje van mijn toen nog gratis ‘blogspot’-website. Niet heel eng, want ik had mijn blog heel lang op privé staan. Het was echt alleen een online receptenschriftje. Wás.

Toen ging het kriebelen… je kijkt één keer de film Julie & Julia en je bent om. Bovendien had een vriendinnetje van mij al twee jaar (en nog steeds) de supertoffe foodblog ‘De Bakparade‘, zeker een inspiratie om ook de stap te zetten. Toen ik Veggie Variation startte, was ik dik drie jaar vegetariër en dit was voor mij een hele grote omschakeling. Ik leerde koken op een veel creatievere manier en het goede voornemen om geen vlees meer te eten heeft me vanaf dag één geïnspireerd om meer te experimenteren in de keuken. De ideale voedingsbodem om te starten met food bloggen.

Oké, we zijn vier jaar verder en dit zijn volgens mij de absolute do’s & don’t als beginnende food blogger:

Absolute do’s bij het food bloggen:

  1. Met regelmaat originele content posten
  2. Actief zijn op álle social media: Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest, Instagram…
  3. Samenwerken met andere foodbloggers
  4. Investeren in een goede website
  5. Jezelf verbeteren met food fotografie

Absolute don’ts bij het food bloggen:

  1. Jezelf vergelijken met grotere blogs
  2. Elke dag je statistieken checken
  3. Rare namen aan je gerechten geven en SEO negeren
  4. Alleen iets posten, omdat je al lang niet meer hebt gepost
  5. Je laten verleiden tot iets schrijven waar je niet achter staat: Just be you!

De belangrijkste tip die ik een beginnend food blogger kan meegeven is:

Wees je eigen grootste fan. Alle anderen zijn mooi meegenomen!

About the author

Leonie

Benieuwd wie al dit lekkers kookt, fotografeert, beschrijft en wie die leuke reisjes maakt? Nou, dat ben ik! Ik ben Leonie, eind twintig, Limburgse, foodie, vegetariër, tekstschrijver, stille ecowarrior, citytripper en gek op lezen. Neus lekker rond!

7comments
Click here to add a comment

Leave a comment: